torstai 11. helmikuuta 2010

Suomen työtehottomuusseuran suosituksia

...eli miten saat mahdollisimman vähän aikaan mahdollisimman suurella työmäärällä. Kun kuorit kuusenrunkoja:
-Minimoi aluperin mukaanotettavien työkalujen määrä. Kun käyt erikseen hakemassa esimerkiksi kirveen ja puukon kuorimaraudan lisäksi, saat lumessa tarpomiseen kulumaan mahdollisimman paljon aikaa.
-Maksimoi lumikinosten läpi rämmittävän matkan pituus. Kun rungot ovat kaukana varsinaisesta työpisteestäsi, jää aikaa varsinaiseen työhön vähemmän. Missään tapauksessa älä kuljeta runkoja kuorittaviksi mihinkään sisätiloihin, vaan työskentele metsässä. Saat myös maksimoitua ylimääräisten työkalujen hakemiseen kuluvan ajan.
-Odota, että runkojen päälle on satanut niin paljon lunta, että lajintunnistus on mahdollisimman hankalaa. Työtehottomuutta edistää myös, jos osa lumesta on jäätynyt runkoon kiinni.
-Keskity pieniin runkoihin, joiden oksimiseen menee mahdollisimman paljon aikaa.
-Maksimoi hävikki. Tätä edistää, jos et ota mukaan pressua tai muuta vastaavaa, ympäriinsä lentelevien kuorenpalasten kätevän keräämisen mahdollistavaa välinettä.
-Työtehottomuusseura suosittelee myös tylsiä työvälineitä ja kuljetuskopan kaatamista maahan, vaikka näitä keinoja ei tällä kertaa omakohtaisesti testattukaan.

Hommat jatkuvat huomenna. Ehkä opimme jotain tästä.

1 kommentti:

Sahra kirjoitti...

Hei, mahtavaa, meillä on tulossa Sotkan talkoolistassa airopuiden kaatoa. Tästä kattavasta työtehottomuusraportista on hyötyä, koska Val ry:n mottohan on "miksi tehdä se helposti, jos sen voi tehdä vaikeasti".