perjantai 20. marraskuuta 2009

Kangasta ja lankaa

Tulevan peliprojektin taustamatskutyön nimissä olen salaa itseltänikin alkanut pohdiskella taas uutta turnyyripukua. Tai en oikeastaan vain pohdiskella, sillä aiheutin itselleni kevyen mittaluokan talouskatastrofin ostamalla kyseistä projektia varten reilut viisi metriä harmaaraidallista pukuvillasekoitetta. Ei mun pitänyt Eurokankaaseen käymään ollenkaan eikä varsinkaan hankkia mitään tuollaista, mut hups vaan, niin nyt kuitenkin kävi. Ajatuksena olisi tehdä alemman yhteiskuntaluokan siisti kävelypuku, sen pidemmälle en ole visioinnissani vielä edennyt.

Vähän samaan tyyliin kuin vanha punainen pukuni, josta olen valitettavasti "kasvanut" ulos jo jonkin aikaa sitten. Muitakin vanhoja pukuja, joihin en enää mene sisään mitenkään päin, on kaapissa koko joukko. En oikein tiedä, mitä niillä pitäisi tehdä: useimmista ei huvittaisi luopua, kaikkia ei varmasti voi modata uusiksi kuten vanhaa empire-pukuani, mutta hölmöä niitä on vain seisottaakin. Ehkä niidenkin päivä vielä koittaa, tavalla tai toisella, vaikka sitä päivää, jolloin pienenisin vaikkapa vuoden 2001 mittoihini, tuskin tulemme näkemään.

Kun nyt aloitin tämän merkinnän hamstrauksella, voin myös päättää siihen: rakas tätini oli viime viikolla Islannissa mukanaan Lett Lopi -langan hankintapyyntö. Aina tarjouksiin tarttuva täti innastui melko lailla kuullessaan, että lanka maksoi tuolla synnyinmaassaan vain neljänneksen Suomen hinnoista, ja toi sitten lopulta mulle kahtatoista eri väristä lankaa, 100 g kutakin. Neulakinnasprojekteiltani ei näköjään pariin vuoteen sitten lopu lanka...

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Tuleva peliprojekti + turnyyripuku = mä voisin ilmoittautua jo nyt. Turnyyripukua olen itsekin halunnut jo useamman vuoden ajan, ja uutta korsettia, ja sitä kaikkea muuta tilpehööriä.

Omia pukujaan on tosi hankala myydä. Onneksi niitä alkuvuosien muka-keskiaikahirvityksiä voi sentään vaihtelevalla menestyksellä käyttää fantasialarpeissa.