maanantai 1. marraskuuta 2010

Neulomista ja joululahjasuunnitelmia

G-aiheiset postaukset ovat nyt tauolla syistä, jotka kerron, kunhan asiat hieman selviävät. Vaikka tuntuu siltä, etten mä mitään missään välissä ehdi saada aikaiseksi, on muutakin puuhasteltua ja välillä aikaansaatuakin sentään kertynyt. Vastikään sain valmiiksi jo pitkään työn alla olleet raidalliset neulakinnassukat, joiden piti mennä lahjaksi, mutta vähän nafteina jäivätkin omaan käyttöön. Mulla tuntuu olevan käsittämättömän huono onni noiden omatekoisten sukkien suhteen: viimetalviset valkoiset hukkasin melkein heti, ja nyt nämä raidallisetkin ovat ensimmäisestä käyttökerrasta jääneet omille teilleen. Elättelen kuitenkin vielä toivoa, että löytyisivät jostain päin Pukkisaaren alavajaa, sillä onnistuin samaan syssyyn ilmeisesti unohtamaan sinne myös yhden kenkäparin.

Parin kokouksen ja yhden luennon aikana valmistuivat myös kauan kaipailemani kämmekkäät ranteita ja kämmeniä lämmittämään. Testasin niitä lauantaina, ja hyvin onnistui kinnasneulan käyttely myös nämä kädessä. Lanka on värjäämätöntä tummanruskeaa suomenlammasta.


Intoa olisi kaikenlaiseen enemmän kuin kuntoa: tahtoisin kovasti jatkaa esimerkiksi puikoilla kutomisen opettelua, mutta viikonlopun saaliiksi sattui myös varsin inhottava monipäiväinen päänsärky, enkä uskalla nyt härnätä kipeitä hartioitani ainakaan tänään. Mieli tekisi käydä myös vihdoin leikkaamaan paria pitkään hautomaani kangasta, mutta kas, onkin jo marraskuu ja se aika vuodesta, jolloin ei tarvitse montaa projektia itseä varten aloittaa. Itse asiassa heräsin (eräänä aamuna klo 6.20 sananmukaisesti) jo muutama viikko sitten miettimään, että joululahjojen miettiminen ja mieluusti konkreettinen valmistaminenkin olisi syytä aloittaa. Mutta mitä tekisi kenellekin? Mistä kankaasta tai langasta? Ehkä joitakin nahkajuttuja? Miten pian on jo liian kiire?

Ehkä kannattaisi vaan aloittaa jostain :)

Ei kommentteja: