torstai 10. tammikuuta 2013

Nauha- ja nyöriopastusta 13.1.

Harmaasudet ry järjestää sunnuntaisin Malmin nuorisotalolla teemaltaan vaihtelevia Valistus ja Edistys -vuoroja (kirjoitusasu vahvistettiin taannoin yhdistyksen vuosikokouksessa). Lupauduin vastaamaan tulevan sunnuntain 13.1.2013 vuorosta, joten mainostetaan sitä nyt täälläkin.

Ensi sunnuntaina valistutaan ja edistytään rautakausi-yhteensopivista nauhoista ja nyöreistä Malmin nuorisotalolla (Malmin raitti 3, Helsinki) klo 16-20. Ilta on tarkoitus jakaa seuraavasti:

16-18 lautanauhan kudontaa, tarvittaessa alkeisopetuksesta lähtien
18-19 Mervi Pasanen esittelee rautakautisten nauhalöytöjen rekonstruktioita ja niiden kudonnassa käytettyjä erikoistekniikoita
19-20 iskunauhoja ja muita nyöritekniikoita


Ota mukaan omat laudat ja langat - jos tarvitset opastusta aiheesta, ota etukäteen yhteyttä jenni.sahramaa
[at] gmail.com. Vapaa pääsy, teetä ja keksejä, ja kuten tavallista, paikalle voi tulla myös tekemään muita omia käsitöitä, jos nauhaprojektit eivät inspiroi.

Tervetuloa!


5 kommenttia:

Cat kirjoitti...

Hei Jenni. Osaatko sanoa löytyykö tämän vuoden kokoontumisista lisätietoa jostain, kun Harmaasusien sivuilla oli vain viimevuoden kerroista. Harmi, että näin kirjoituksesi vasta nyt, sillä nyt harmittaa, että en päässyt paikalle. :(

Jenni Sahramaa kirjoitti...

Hei,

Harmaasusien sivu-uudistus on tosiaan venähtänyt, eikä nykyisiä sivuja kai oikein enää päivitetä. Tietoa tapahtumista välitetään yhdistyksen postituslistalla ja facebook-ryhmässä, joista molempiin voi liittyä kuka tahansa. Kevään V&E-ohjelmassa on käsityövuoroja ainakin su 27.1., 3.2., 24.3. ja 14.4. Tulevan sunnuntain talkoiden teemana ovat rautakautiset ja keskiaikaiset alusvaatteet. Kaikenlaisia peliin tai historianelävöittämiseen liittyviä vaatteita voi suunnitella ja valmistaa talkoissa.

Käsityötalkoista voi kysellä susien käsityövastaava Marialta, maria . von . hertzen [at] gmail . com.

Cat kirjoitti...

Kiitos paljon vastauksesta. Pitääkin käväistä tsekkaamassa FB:n ryhmä heti. :)

Kaisa Kyläkoski kirjoitti...

Tämä ei liity postaukseesi, mutta sattumalta susiin. Jostain syystä tulit heti mieleen, kun YouTube tilauksistani tuli tarjollevideo suden nylkemisestä...

Cat kirjoitti...

Hei, sain haasteen jossa tuli haastaa eteenpäin. Olet yksi haastamistani blogeista. Haaste löytyy blogistani, jos haluat haasteen vastaanottaa. Tämä on kuitenkin täysin vapaaehtoista. :)