tiistai 16. joulukuuta 2008

Idaritonttupajan linkkejä

Olen väkerrellyt joululahjoja jo jonkin aikaa koko ajan tihenevällä intensiteetillä, yrittäen olla tiedostamatta liikaa sitä, miten lyhyt aika tässä enää on jäljellä. Koska olin uhkaillut, että multa saa tänä jouluna vain pehmeitä keskiaikaidari-starttipaketteja (aluspaita, -housut ja idaripipo), olenkin viettänyt suuren osan tästä päivästä haudaten itseäni valkoiseen pellavaan. Nyt pitäisi mennä leikkaamaan muutama päällystunika, mutta tulin tähän hetkeksi ihan vain pikkuisen katselemaan, millaisia kaavoja internetin ihmemaa tarjoaisi. Paras löytämäni sivu oli I. Marc Carlsonin Some Clothing of the Middle Ages, josta löytyi varsin kattavasti erilaisia arkeologiseen löytöaineistoon perustuvia kaavoja. Sivuston Herjolfnes-kaavat on tosin tehty ennen Else Ostergardin Woven into Earth -teoksen ilmestymistä, enkä osaa sanoa, miten paljon sieltä löytyisi eroja. Hmh, kirjoja internetistä... Oho, miten tuo tilaus noin nopeasti menikin? Hopsansaa :P

Viime viikolla, kun etsiskelin tietoa maailman johtavasta tekstiilivärianalyytikosta Penelope Walton Rogersista ja Textile Research -laboratoriosta, törmäsin paitsi ehkä mieltä kiihottavimpaan kustantamoon ikinä, myös koko joukkoon muita linkkejä. Tässä pari talteen ja muidenkin iloksi:
Medieval North European Spindles and Whorls - värttinäinfoa
Surviving Garments Database - löytötekstiilihakumoottori
Complex Weaver's Medieval Textiles - kudottuja tekstiilireproduktioita kivoina kuvina
Historic Enteprises - melko vakuuttava histelkamamyymälä

Ihan kuin olisin ollut tekemässä jotakin... Ai niin, voisi ehkä palata leikkaamaan ja ompelemaan. Pipareitakin pitäisi koittaa ehtiä leipoa.

Ei kommentteja: